Nieuws - Handicom Solar

Kennis, kwaliteit en service in de buurt
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Nieuws
 
Handicom Solar maakt zich in de regio Harderwijk sterk voor zonnestroom. Daarbij hoort deskundige begeleiding, een uitgebalanceerde installatie én een nieuwsbrief. De maandelijkse nieuwsbrief geeft informatie over zonnepanelen, duurzame energie, ontwikkelingen in de regio en andere belangrijke feiten voor iedereen die zonnepanelen heeft of er geïnteresseerd in is. Wij ontvingen al veel positieve reacties op deze nieuwsbrief. Daarom bieden wij ‘m gratis aan.
Ja
ik wil de nieuwsbrief 
ontvangen 
Ik vul mijn mailadres in

 
 
 
 
 
ZOGRUNN drijvende panelen
We kennen inmiddels zonnepanelen op een dak, op frames in de wei en nu ook in de vijver. Marjan Minnesma (Urgenda) heeft eind mei de eerste solarvijver in Groningen Westpoort geopend. Tjeerd Jongsma, directeur van Sunfloat. “Dat systeem is interessant voor partijen en investeerders in hernieuwbare energie”.
De 54 panelen drijven op 9 vlotten. De hele dag staan ze op de zon gericht. Het water koelt de omgeving, zodat de panelen optimaal blijven werken. Bovendien, het wateroppervlakte weerkaatst het zonlicht. ”Alle factoren samen dragen bij aan de opbrengstverhoging van zo’n 25 tot 30 procent”, zegt Jongsma. Naast de vijver in Groningen kent waterland Nederland nog veel sloten en vijvers. Ruimte zat voor een vlootuitbreiding.

 
De zonne eclips van 20 maart is duidelijk te zien geweest door de zonnepanelen. 
real time monitoring om toch de eclips te zien
 
 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu